Английски булдог

Moderator: Модератори

Английски булдог

Postby danielle on Thu Jan 15, 2009 12:26 pm

Представям ви кучетата, в които съм вюбена! :mrgreen:

Английски булдог

Разхождате се в парка. Слънцето свети, птичките пеят и тогава пред вас се изправя страшен звяр. Муцуната му е сплескана, дишането шумно, очите се губят в безбройни бръчки, краката са криви, а тялото прилича на буренце. Без съмнение пред вас стои един типичен Английски булдог. Разбира се той не ви обръща никакво внимание, а съсредоточено обикаля наоколо като се опитва да ви заблуди, че е куче. Той сумти и пъшка, поклащайки мощното си туловище докато пристъпва тромаво на кривите си крака. Опитът му да ви заблуди е провален. Сега вече твърдо вярвате, че сте свидетели на генетична шега и наблюдавате уникална кръстоска между хипопотам и куче. Изведнъж иззад ъгъла се показва гигантска кавказка овчарка, която застрашително се затичва към нищо неподозиращия хипопотам. Вие вече оплаквате злата му участ и се надявате по някакво чудо той да успее да се спаси с бягство. Внезапно сумтящото буре се обръща право към връхлитащата го опасност и се впуска към нея със неподозирана от вас скорост. Без да издаде нито звук булдогът подскача и забива огромните си зъби право в муцуната на нападателя. Тук вече дотичват стопаните, започват да дърпат и разтървават кучетата, а вие стоите и се чудите какво всъщност сте видели току-що?

Видели сте един кратък, но много типичен момент от живота на Английския булдог. Това смешно и грозно куче печели за секунди сърцето на всеки, който обича животните. Упоритият и твърд характер, комбиниран с толкова нежност и привързаност на колкото той изглежда неспособен, са направили всеки, който е познавал такова куче отблизо, негов вечен почитател. Какво всъщност прави Английския булдог толкова привлекателен, че има хора, които са готови да дадат от 900$ до 2000$ за да го имат в дома си? Неговия, меко казано, странен външен вид; това, че е мързелив и не обича да се разхожда; дълбоката му привързаност към цялото семейство; изключителната му храброст; способността му да пази като лъв стопаните си и тяхното имущество; огромното щастие да прегръщаш кръглото му тяло с мека като кадифе козина; чистотата му, която граничи с котешката; и още много други уникални качества, които булдогът е събрал в голямата си ръбата глава.
...

Въпреки масивния си външен вид Английския булдог не е от най-стабилните, в здравословно отношение, кучета. Трябва да знаете, че тази порода не се отличава с дълголетие. Освен това булдогът не бива да се преуморява и трябва да бъде пазен от жеги и студове, защото формата на носа му не позволява свободно дишане, а и има много слабо сърце, което трудно понася големи физически натоварвания. Така че, ако сте решили да ходите на поход или да потичате из парка, забравете булдога вкъщи - неговите разходки трябва да са спокойни и бавни, като разходките на един истински английски Лорд.
...

* Автор Стела Райчева, вестник “Сега”

Image Image Image

[smilie=1luvu.gif]
Обичаме те, Свиничка!....
danielle
Администратор

Re: Английски булдог

Postby tanedev on Thu Jan 15, 2009 4:01 pm

:mrgreen:
Извинявай ако те засягам Даниелле, но породата ми прилича на един нападател от "М. Юнайтед" - Уеин Руни.
tanedev
Старши консултант

Postby danielle on Thu Jan 15, 2009 4:43 pm

Той може само да се гордее, че прилича на това прекрасно куче :mrgreen: :lol: :lol:
danielle
Администратор

Postby Милена on Fri Jan 16, 2009 1:00 am

Аз пък много ги харесвам :mrgreen: .Харесвам всичко,което е със сплескана муцуна и масивно :lol: .
Милена
Свински експерт

Postby danielle on Fri Jan 16, 2009 10:33 am

[smilie=202uu.gif] ...и дава да го гушкаш!
На мен много ми допада характера на тези кучета! Харесва ми, че са дружелюбни, уравновесени, обичат деца, но ако се наложи могат и да те защитят. Харесва ми и че не изискват дълги разходки с много тичане, защото не бих могла да осигуря такива и че вкъщи може да си лежи някъде и дори да не го забележиш къде е и няма да тича бясно от стая в стая, че обича да пътува, че не е огромно (макар, че много обичам големи кучета, но нямам място за такова)... Идеално куче за нашия начин на живот и темперамент, а освен това го намирам за очарователно и сладко! :mrgreen: [smilie=1luvu.gif]
danielle
Администратор

Postby AraBesqUe on Thu Jan 22, 2009 2:25 am

Слонче [smilie=1luvu.gif]
Напомня ми на мопс и на шар-пей :D
Why do I dance? Well... why do I breathe?
http://www.facebook.com/pages/Stara-Zag ... 332?v=wall
AraBesqUe
Администратор

Postby olka_kari..love on Thu Jul 29, 2010 4:14 pm

Според мен са много сладки направо се влубих в тяхх... [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif] [smilie=1luvu.gif]
Ето малко снимки http://www.album.bg/ol4etyyy/?upload_done=6

Image
olka_kari..love
Заек

Return to Кучета