Вълнистите папагалчета

Moderator: Модератори

Вълнистите папагалчета

Postby vVv on Fri Oct 26, 2007 12:17 pm

Е има ли любители на вълнистите папагали тук?
Аз преди около месец взех моя Чико.Казаха че е на около 4 месеца :roll: .Преди 2 седмици пък му взех и приятелка-Лори.Много са ми сладички!Ето снимки:
http://i69.photobucket.com/albums/i75/s ... o0001.jpg-Чико
http://i69.photobucket.com/albums/i75/s ... o0021.jpg-Лори
http://i69.photobucket.com/albums/i75/s ... o0024.jpg-Двамата заедно :D
Last edited by vVv on Tue Nov 27, 2007 4:14 pm, edited 1 time in total.
vVv
Заек

Postby Beni on Thu Nov 22, 2007 5:11 pm

Ето и нашите папита: Първо Лори (привет на адашката му във форума), момченце на година и половина, излюпено и отгледано у нас :wink: .Много обича да си играе с нас, просто е отделен съвсем, съвсем като бебе (в момента, в който се научи да се храни самичък) и ни приема като истинското си семейство. Ето го, гладен :lol: http://i2.tinypic.com/72ihn5j.jpg
Ето и майката на Лори - Рика: http://i19.tinypic.com/6tn6z2a.jpg
И последно - тати Пипи (с корелата Попи :wink: , какво да ги правя, като не застанаха в една хубава поза двамата с Рика)... http://i3.tinypic.com/6pjeejt.jpg

Редактирай мнението си, вместо да пускаш няколко поредни:!: PRINCESS
Доброто е недостатъчно, когато по-доброто е възможно!
Beni
Заек

Postby Lory on Thu Nov 22, 2007 5:21 pm

ох какви сладуриии,слушат ли?? А едното как си гризка плодчето ... :mrgreen:
With you...With you
Image
Lory
Свинче ентусиаст

Postby Yulia on Thu Nov 22, 2007 5:22 pm

Ау.. мн. са хубави и аз преди имах вълнисти папагалчета бяха двойка Хари и Чича , нямаха деца .. Чичка си отиде още като живеех в Бургас, а Хари преди 2 години .. . После имах една корела - Дани който не издържа мн време :roll: . сега искам пак да си взема защото ми липсват звуците им :( .
Image
Yulia
Заек

Postby nasko78 on Fri Nov 23, 2007 7:44 pm

Има и други любители разбира се,аз преди се занимавах с папагалчета но не с домашно гледане а с тяхното развъждане.
nasko78
Заек

Postby vVv on Tue Nov 27, 2007 4:20 pm

Beni,много са сладинки всичките [smilie=1luvu.gif] ...ама защо ми се струва,че на майката на Лори(адашче :lol: ) восковицата й е светло синя :roll: .Мн ме кефи как е застанал Лори на плодчето ^_^ .
Ето малко нови снимки
Лори
Заедно
И отново двамата
vVv
Заек

Postby Beni on Tue Nov 27, 2007 5:11 pm

Привет и тук, vVv! Колко е малък светът, а и Интернет-пространството, пак се засякохме, макар и в друг форум (само че аз съм с различен ник):wink: .
Да, на моменти изглежда от светлината светлосиня восковицата, но си е женско папагалчето, 3 лета вече снася айчица и отглежда бебета :P .
Поздрави на твоите сладурковци Чико и Лори!
Beni
Заек

Postby ELMANIFICO on Fri Jan 18, 2008 4:50 pm

Аз също имам такива папагали... но имам малък проблем...

Преди две години купихме две сини - мъжко и женско ,мн добри бяха ,,играеха си ...целуваха се (някой казва ,че им липствало калции,затова са се целували).. и всичко както трябва да е,но не знам защо (мислч,че няма как да е от нас) мъжлето умря.. :( и женското остана само.. след това купувахме още 2 пъти нови мъжки и 1 женско ,но старата женска не ги допуска до себе си ,не им дава да ядат... и ги бие многооо .И ги изби всичките един след друг.

Сега е злобно и към нас.В нета пише ,че ако не го закачаш около седмица ,уж забравяло всичко,но не знам ,не е мн приятел с нас.Случва се да си играе с нас,да се радва,но някой път е доста лошо.Но ние пак си го обичаме... :)
ELMANIFICO
Заек

Postby Beni on Fri Jan 18, 2008 5:26 pm

Амииииии, май си има някои особено хапещи вълнисти-единаци :? . Не могат да търпят компанията на себеподобни. Имаше един сайт (който за съжаление беше закрит, не знам защо), в него опитни хора, развъждащи папагалчета от дълги години, съветваха при такъв проблем да се изчисти основно клетката, да не остане и зрънце храна, да се остави птичката да поизгладнее 4-5 часа (не дни!) и да й се предложи храна от ръка в клетката. Постепенно да свикне с мисълта, че тази ръка е нещо хубаво, от нея идва вкусното :wink: . Но ще ти трябва много търпение (за окуражаване да ти кажа, че преди доооооооста години един приятел успя да опитоми 3-годишен папагал, който мен ме кълвеше до кръв, тогава просто не съм знаела как да се справя с него. На това момче след месец му кацаше по ръцете, целуваше го, люлееше се на обиците на сестра му...).Имаше още нещо, ще потърся и ако те интересува, ще пиша пак.
Beni
Заек

Postby ELMANIFICO on Fri Jan 18, 2008 5:43 pm

Beni wrote:Амииииии, май си има някои особено хапещи вълнисти-единаци :? . Не могат да търпят компанията на себеподобни. Имаше един сайт (който за съжаление беше закрит, не знам защо), в него опитни хора, развъждащи папагалчета от дълги години, съветваха при такъв проблем да се изчисти основно клетката, да не остане и зрънце храна, да се остави птичката да поизгладнее 4-5 часа (не дни!) и да й се предложи храна от ръка в клетката. Постепенно да свикне с мисълта, че тази ръка е нещо хубаво, от нея идва вкусното :wink: . Но ще ти трябва много търпение (за окуражаване да ти кажа, че преди доооооооста години един приятел успя да опитоми 3-годишен папагал, който мен ме кълвеше до кръв, тогава просто не съм знаела как да се справя с него. На това момче след месец му кацаше по ръцете, целуваше го, люлееше се на обиците на сестра му...).Имаше още нещо, ще потърся и ако те интересува, ще пиша пак.

Хм,мн интересно.Ние сме пробвали ,така ни каза един лекар,че когато два папагала не се харесват,да ги отделим в две чисти клетки ,да стоят един до др няколко дни ,псоле пак да изчистим и да ги вкараме в една клетка ,като преди това напръскаме клетката с парфюм.

Това с парфюма не ми изглеждаше мн безопасно и не сме ги пръскали,но ги разделихме в две клетки и т.н ,но не се получи... .

Това с храната ще го пробвам!!!

Благодаря !
ELMANIFICO
Заек

Re: Вълнистите папагалчета

Postby Мики Маус on Sun Feb 22, 2009 3:46 pm

Здравейте,трябва да се включим и тук.Това са моите прелести:Тея ииии ....ами още си няма име.Взехме го уж за мъжко преди няколко дни :roll: !Тя е на почти 3 години.В началото не го прие радушно,но започнаха да свикват.Тази седмица ще им вземам голяма клетка с мнооого играчки.Image
Мики Маус
Заек

Postby Мики Маус on Sun Feb 22, 2009 3:48 pm

Пропуснах да уточня,че Тея е бялото папагалче.
Мики Маус
Заек

Postby DiDaS on Wed Feb 25, 2009 1:26 am

Ауу много са сладки :P А защо не сте измислили на мъжагата име ?
Image
Не е същото без теб...! Липсваш ми всяка една секунда...!!! Ще те обичам вечно !!! http://vbox7.com/play:c6e30e8c
DiDaS
Свински експерт

Postby Мики Маус on Fri Feb 27, 2009 10:37 am

Решихме да е Пипо.Ако се окаже момиченце-Пипи. :lol:
Мики Маус
Заек

Return to Птици