by Fanasy_Girl on Sat Jan 23, 2010 11:51 am
Незнам дали тук е мястото, но искам да споеля впечатленията си от някои зоомагазини във Варна, за да знаят другите, къде как се грижат за животните.
Става дума за зоомагазини във Варна.
1. Зоомагазин Анимо2 - перфектни условия, животинките нямат здравословни проблеми, продавачите са компетентни
2.Зоомагазина на "Бенковска" - ужасно болни морски свинчета, целите в рани явно от гъбички, никой не им обръща внимание
3. Зоомагазин "Фантастико" /май така се казваше/ на ул. Баба Тонка- още като влезеш от вратата те лъхва една ужасна миризма, която аз изтърпях около 30 секунди, всички животни са в ужасно състояние, клетките са мръсни, посляни с някаква слама, която е мокра, покрита с изпражнения и урина... от там и клетка не бих си купила, камо ли животинче
Съвета ми към хората от Варна, които са решили да си купуват свинче - преди да си купите животинче пообиколете зоомагазините, вижте условията в зоомагазина, разгледайте добре животното, което сте си харесали, дали има рани, дали има секрети по носа, очите, козината, дали си има всички атрибути /попаднах на свинче без един пръст на задното краче/ и чак тогава купувайте. Надявам се да съм дала полезна информация и да помогна на други решили да си взимат прасенце.