Пух ще сменя жителството...

Място, където да зададете вашите въпроси относно морските свинчета, както и да отговорите на вече зададените.

Moderator: Модератори

Пух ще сменя жителството...

Postby kati&bobi on Fri Jul 16, 2010 7:47 pm

Здравейте!
Знам, че от доста време не сме се обаждали, но имахме купища проблеми, заради които не можех да вляза тук. С някои от вас се "виждаме" във фейсбук и нещата са ясни. Както и да е- всичко лошо е зад гърба ни. Сега по същество:
Утре ми предстои да летя с Пух за България, където ще го оставям у нас. Майка ще се грижи за него, а аз ще бъда с него 4-5 месеца годишно. Просто по този начин няма да треперим всеки път дали ще се намери някого, който да го гледа, докато ни няма (за това лято примерно нямах избор- просто всички се прибират и добре,че успях да намеря начин изобщо да го транспортирам, че не ми се мисли иначе какво щях да правя).
Изправена съм обаче пред голям проблем: клетката.
Тук Пух има огромна клетка, която ще се наложи за жалост да хвърлим. Гледах кафезите в интернет и ми се струват кошмарно скъпи- 100 лв, 90 лв...Пух е дебел и голям, не може да бъде в кафез като за хамстер. Трябва да е със сигурност поне 60 см дълъг, та исках да ви питам: Откъде, по дяволите, изобщо да намеря такова чудо в Бургас :mrgreen: Със сигурност трябва да има, но не знам къе да търся: Практикер? Бриколаж?Метро?
Моля за съвет и ще ви бъда благодарна!
Ще пиша скоро в темата за Пух как е минал полетът.
П-С: от суеверие не сме купили още кафеза. Ще го купим, живот и здраве, в неделя: нека да преживее детето полета, след това пътя с кола до Бургас и после ще му мислим...
kati&bobi
Свински експерт

Re: Пух ще сменя жителството...

Postby jo on Fri Jul 16, 2010 9:50 pm

Неможе ли да си вземеш клетката? Мисля , че няма да е много скъпо да я вземеш с теб. Все пак ще е по-евтино отколкото да купиш нова.
Мечтай....
jo
Консултант

Postby kati&bobi on Sat Jul 17, 2010 12:16 am

Jo,за жалост никак няма да ми е по-евтино да си я взема. Прибирането на Пух ми струва 118 евро, при положение,че става дума за еднопосочен билет, а моят двупосочен е 151. Клетката е огромна и не ми се мисли колко ще ме дялнат за нея, при положение,че транспортната клетка на Пух е с размери 30х25х20... :roll:
kati&bobi
Свински експерт

Postby jo on Sat Jul 17, 2010 8:02 am

Пусни я по автобуса. Сигурна съм ,че няма да вземат много.
Имам познати които си пазруват от online магазини в Германия защото им е по евтино, значи не би трябвало транспорта да е безбожно скъп :wink:
Мечтай....
jo
Консултант

Postby roshko on Sat Jul 17, 2010 10:54 am

Не хвърлай клетката !Ако искаш направи както каза jo
Image
roshko
Заек

Postby kati&bobi on Sat Jul 17, 2010 12:57 pm

Клетката е ОГРОМНА! Как да я пусна по автобуса, като ви казах, че няма да стане! Моят куфар, който е от най-големите, е точно 1/3 от нея.
Въпросът ми беше откъде да купя клетка- не как да пренеса тази. НЯМА КАК!
kati&bobi
Свински експерт

Postby jo on Sun Jul 18, 2010 9:52 am

Може да я купиш от зоомагазин, пазар за животни (почти във всеки град има такъв и там клетките са най-евтини) по обява в нета, от online зоомагазин.....
Какви са размерите на Пухината клетка? Може да погледнеш и темата Как да си направим клетка :mrgreen:
Мечтай....
jo
Консултант

Postby kati&bobi on Sun Jul 25, 2010 3:46 pm

Мерси много за идеите! В крайна сметка, след успешното пътуване и пристигане на Пухи в новия му дом, той бързо се сдоби с клетка от един зоомагазин. Мисля,че ми излезе страшно изгодно- за нова клетка дадохме 30 лв, а е достатъчно голяма, да кажем някъде с около 1/3 по-малка от старата и малко по-ниска,но той не скача така или иначе... :)
kati&bobi
Свински експерт

Return to Въпроси за морските свинчета